Удължаване на гаранция на автомобили HONDA - до 5 години или 150 000 км

Предоставяне на гаранцията
Предоставяме възможност на всеки собственик на автомобил Honda, закупен и обслужван от Honda дилър, да си удължи гаранцията. Нашият партньор за услугата е ЗАД CG Car-Garantie, което застрахова продадените от неговите договорни партньори и от тяхно име съотв. като посредници леки автомобили.

Срокове на гаранцията
Гаранцията може да се предостави за следните срокове:
• 24 месеца гаранция (до 150 000 км общ пробег от датата на първа регистрация.

Сключване на гаранцията
Договорното споразумение може да се сключи само в рамките на първите 36 месеца от датата на първа регистрация.
При сключването на гаранционното споразумение общият пробег на автомобила не трябва да бъде повече от 100 000 км от датата на първа регистрация.
Гаранцията влиза в сила веднага след изтичането на фабричната гаранция.
Датата на сключване трябва да се впише в гаранционното споразумение като дата на продажба.
След сключване на гаранционно споразумение един разпечатан екземпляр от него се връчва на клиента, а един подписан екземпляр се съхранява от дилъра.

Изключване от гаранцията
Не може да бъде предоставена гаранция за автомобили:
• от чиято дата на първа регистрация са изтекли повече от 36 месеца или общият им пробег е над 100 000 км
• които дори временно се използват като таксиметрови автомобили, коли под наем, коли под наем без шофьор, за шофьорски курсове, като служебни автомобили на различни административни служби (полиция, пожарна), за куриерски, експресни или колетни услуги, за транспорт на болни и инвалиди, както и за професионален превоз на пътници
• които се използват в състоящ се от повече от пет автомобила фирмен автопарк за комерсиални цели
• които се продават на професионален препродавач
• които се регистрират на името на търговеца и се ползват от самия търговец за комерсиални цели
• които не се регистрират в ЕС, Швейцария или Норвегия
• при които не са извършени предписаните / препоръчаните от производителя работи по техническото обслужване, прегледа и поддръжката, направени при продавача / гаранта или при оторизиран от производителя сервиз на Honda.
• с форсирани агрегати, автомобили със специално предназначение и от специални серии
 

Обхват на гаранцията
 

Двигател
Цилиндров блок, цилиндрова глава, уплътнение на цилиндрова глава, кожух на роторно-бутални двигатели, всички вътрешни части, свързани с циркулацията на маслото, зъбен ремък с обтягаща ролка, уплътнения на оста на клапана, уплътнения на вала/семеринги, маслен радиатор, маслен картер, датчици за ниво и налягане на маслото, корпус на маслен филтър и маховик/задвижваща шайба със зъбен венец.


Трансмисионни валове
Карданни валове, задвижващи валове, карданни шарнири на предавки, колесни лагери, главини на колелата, краища на полуоси, крепежни детайли и междинни лагери на задвижващите валове, уплътнителни маншети и от тракшън контрола (напр. VSA Vehicle Stability Assist, SH-AWD Super Handling All Wheel Drive): датчици за честотата на въртене, електронен блок за управление, превключвател, хидравличен блок, акумулатор за налягане, както и хидравлична помпа.


Горивна уредба
Горивна помпа, горивовпръскваща помпа, впръсвателни вентили, дюзи и инжектори електронни компоненти на системата за впръскване (напр. блокове за управление, дебитомер и разходомер за въздух), както и турбокомпресор.


Комфортна електроника
Електрически стъклоподемници: превключвател, електродвигатели, блокове за управление; отоплителни елементи за предното и задното стъкло (с изключение на щети от счупване); електрически люк, превключвател, електродвигатели, блокове за управление, централно заключване: превключвател, електродвигатели, блокове за управление, соленоиди, както и ключалки на врати. Електрическа система за управление на седалките, превключватели, електромотори, управляващи блокове, подгряване на седалките.
Ръчна/автоматична скоростна кутия
Корпус на скоростна кутия, всички вътрешни части, включително преобразувател на въртящия момент и блок за управление на автоматичната скоростна кутия, корпус на съединител, работен и главен цилиндър, разпределителна кутия, уплътнения на вала/семеринги, направляващ лагер/иглен лагер, в случай че са необходими при ремонт на скоростната кутия.


Кормилно управление
Механични или хидравлични кормилни механизми с всички вътрешни части, кормилен вал, междинен вал на кормилното управление, уплътнителни маншети, хидравлична помпа с всички вътрешни части, серво - електромотор на кормилното управление и електронни компоненти, кормилни щанги и шарнирни болтове.


Охладителна система
Охладител, отоплителен радиатор, термостат, водна помпа, охладител за автоматичната скоростна кутия, вентилатор с вискозен съединител/термовентилатор, съединител за включване на веннтилатора, термопревключвател и термодатчици.
 

Климатична инсталация
Компресор, изпарител и кондензатор с вентилатор.
 

Ауспухова система
Кислороден датчик, тройник и крепежни детайли във връзка със смяната на кислородния датчик.
 

Ходова част
шарнири и втулки


Главна предавка / разпределителна КУТИЯ
Корпус на скоростна кутия (предно, задно и 4х4 задвижване) включително всички вътрешни части, уплътнения на вала/семеринги.
 

Спирачки
Главен спирачен цилиндър, усилвател на спирачната сила, хидропневматика (акумулатор за налягане и регулатор за налягане), вакуумна помпа, колесен спирачен цилиндър на барабанна спирачка, регулатор на спирачната сила, спирачни апарати, ограничител на спирачната сила и от ABS, електронен блок за управление, хидравличен блок, както и датчик за честота на въртене.
 

Електрическа уредба
Генератор за променлив ток с регулатор на напрежение, стартер, електронни компоненти на запалителната уредба с кабел на запалването като елемент от същата, електрически проводници на електронната система за впръскване на горивото, електронен блок за управление на двигателя, бобини на запалването, реле за включване на подгряващите свещи, кондензатор и от бордовата електрическа система: централна електрическа кутия, комбиниран прибор (командно табло), превключващи елементи на блока с предпазители, бордови компютър, блокове за управление на бордовите системи, електродвигател за предни и задни чистачки, електродвигател за пръскалки на фаровете, електродвигател на вентилатора на отоплението/на допълнителния вентилатор, както и клаксон.
 

Системи за безопасност
Контролна система за въздушни възглавници, обтегачи на предпазните колани.

Забележка: Гаранцията покрива всеки дефектирал детайл еднократно.

 

 
Цени за удължаване на гаранция на автомобили Honda:

 

Insight, Jazz 

540 лв.

Civic, CR-Z

630 лв.

Accord

630 лв.

CR-V, FR-V

790 лв.

Legend

1 430 лв.